Cum să conştientizezi o frica “invizibilă” şi să o transformi în putere interioară

 Poza_0

 

Te salut !

 

Bun venit pe Limbajul Mintii!

 

Următorul material, chiar dacă e puţin mai lung, o să te pună în faţa unei realităţi pe care probabil până acum nu ţi-ai dat voie s-o vezi şi la tine.

 

Aşa că ia-ţi timp şi citeşte cu atenţie ce urmează să-ţi dezvălui în continuare.

 

Îţi ofer câte revelaţii personale pe care le-am strâns de-a lungul anilor din momentul în care am devenit obsedat de răspunsul la unele întrebări în legătură cu ceea ce îi face pe oameni să bată pasul pe loc.

 

De fapt întrebarea suna iniţial, „ce mă făcea pe mine să bat pasul pe loc”?

 

Mă întrebam, de unde provine neputinţa oamenilor? Ce îi determină în general pe oameni să facă aşa multe compromisuri şi NU îndrăznească să trăiască mai mult decât ceea ce trăiesc în prezent.  

 

Ce îi trage înapoi? Ce le omoară fiecare dorinţă şi fiecare vis după care tânjesc? Ce îi face să-şi consume energia într-o altă direcţie decât cea care le este utilă şi necesară?

 

La toate toate întrebările NU am găsit mai multe răspunsuri, ci unul singur – frica . 

 

Motivul pentru care NU eşti încă ceea ce vrei să fii şi pentru asta NU faci schimbările pe care le ai de făcut în viaţa ta,…

 

…este determinat de modul în care eşti ancorat în povestea vieţii tale, în trecututl tău, iar această ancoră se numeşte frică.

 

 

POVESTEA MEA

 

Mi-aduc aminte că în urmă cu ceva timp, ajunsesem să mă satur de viaţa mea, să fiu frustrat de felul în care arăta ea.

 

Eram după un faliment, fără o carieră, fără o direcţi în viaţă, eram plin de datorii, iar prietenii începuseră să uite de mine, ne mai reprezentând un interes pentru ei.

 

Trăiam continuu într-o deplină incertitudine şi nesiguranţă cu privire la viitorul meu.

 

Mă gândeam în mintea mea că niciodată până atunci NU cunoscusem un nivel atât de jos al existenţei mele.

 

Mă simţeam nedreptăţit şi trădat de soartă şi mă întrebam, de ce mi se întâmplă mie asta, de ce nu poate fi bine?

 

Mă plângeam în stânga şi-n dreapta, pentru ca poate cuiva să i se facă milă de mine, să-mi sară în ajutor şi să-mi rezolve problemele.

 

Cu toate astea, eu personal NU făceam nimic să ies din asta.

 

Şi nu îmi venea să fac nimic NU pentru că mă consideram un prost sau că eram incapabil, ci pentru că îmi era frica .

 

Mă gândeam că dacă o să încep să fac ceva, iar o s-o dau în bară, iar o să mă judece ceilalţi sau o să primesc reproşuri, iar o să aud în jurul meu voci care să-mi zică, vezi, ţi-am zis eu că aşa se va întâmpla, vezi dacă nu mai ascultat. Îmi era frica .

 

Şi când spun că îmi era frica, NU te gândi la faptul că eram conştient de această frică.

 

Dacă m-ai fi întrebat atunci, Ciprian de ce îţi este frică, ţi-aş fi răspuns, păi nu îmi este frică.

 

Şi în sinea mea aş fi avut dreptate pentru că această frica NU mă făcea să am noduri în gât, fiori în stomac sau să-mi tremure genunchii.

 

Ea era adânc ascunsă în psihicul meu, era aproape invizibilă.

 

Chiar dacă această frică, această teamă, este invizibilă, ea este extrem de puternică.

 

Ca să înţelegi puterea ei îţi spun că eu am am stat 4 ani să văd cum prăpastia în care mă aflam se adâncea din ce în ce mai tare, fără ca eu să fac nimic.

 

Ţi-am spus toate astea pentru că vreau să-ţi povestesc puţin despre frica şi să înţelegi că îţi vorbesc în cunoştinţă de cauză.

 

 

CE SPUNE TEORIAÎntreaga noastră viaţă e controlată de frică.

 

De fiecare dată când suntem în faţa unei decizie de a face ceva, mintea noastră mai întâi compară acea decizie cu ceea ce s-a întâmplat în trecut.

 

Apoi evaluează dacă acţiunile viitoare pe care urmează să le faci, îţi vor aduce insatisfacţie, neplăcere, suferinţă.

 

Chiar dacă evenimentele din trecut au luat sfârşit şi ele nu mai există, mintea noastră le păstrează vii în continuare şi…

 

…la un anumit nivel ea asociază emoţiile neplăcute pe care le-am simţit în trecut, CULMEA, cu deciziile pe care vrei să le iei astăzi. Şi ce se întâmplă?

 

De exemplu:

 

Când cineva te răneşte şi suferi, NU îţi mai deschizi inima.

Când cineva te judecă, NU-ţi mai deschizi gura

Când iei decizii greşite şi eşuezi, NU îţi mai deschizi mintea

Când ai fost părăsit sau respins, NU îţi mai deschizi ochii către o nouă relaţie

-Când eşti pus în faţa noului, NU îţi mai dai voie să-ţi foloseşti încredere în tine.

-Când eşti pus în faţa stresului de a rezolva o situaţie, ai tendinţa să te îndepărtezi de tot ceea ce îţi doreşti cu adevărat, de tot ceea ce meriţi, de tot ceea ce eşti capabil să faci şi alegi să procedezi aşa, cel mai mult pentru că îţi este frică

 

Ne lăsăm la mâna fricii. Şi NU evenimentele din trecut ne omoară prezentul şi viitorul, ci frica .

 

Ea ne transformă într-un fel de clarvăzători ai propriului nostru viitor, când o să spunem, iar o să suferim, iar să fim dezamăgiţi, iar o să fim respinşi, înşelaţi, sau abandonaţi, iar o să ne simţim vinovaţi sau umiliţi.

 

De fapt orice lucru care te stresează la un anumit nivel şi îţi crează discomfort, te determină să crezi că dacă  NU vei face faţă acelui lucru, te vei întâlni cu cea mai mare frică a ta.

 

Iar frica este de fapt mecanismul psihic care te ajută să eviţi toate aceste emoţii neplăcute din tecut.

 

 

SIMTOMELE FRICII – Îţi spuneam că această frica poate fi invizibilă

 

Ştii care sunt de fapt simptomele acestor frici, acestor temeri ascunse ?

 

Ele se observă adesea la nivelul comportamentelor şi la nivelul a ceea ce spui, a limbajului pe care îl foloseşti.

 

După cum probabil ştii deja, la nivel instinctual, atunci când îţi este frică, faci 3 lucruri:

 

  1. Prima manifestare instinctuală a fricii atunci când te afli în faţa unui periocol iminent este – Să stai nemişcat, să fii paralizat

 

-Cum se traduce asta în comportamentul oamenilor:

Aleg comoditatea, ei îi încearcă mereu un sentiment de lene, de lehamite, de lipsă de chef şi aleg pur şi simplu să stea, să aştepte să vadă ce se întâmplă şi nu fac nimic din ceea ce ştiu că ar fi bine, ar fi util pentru ei să facă

 

-Cum se observă această manifestare a fricii prin a sta nemişcat în limbajul pe care îl folosesc oamenii:

Sub forma unor justificări de genul: Îmi este bine aşa, Sunt mulţumit cum e acum, Nu am nevoie de mai mult în viaţa,….

 

 

  1. A doua manifestare instictuală este – Fuga

 

Aici ca şi comportament predominant întâlnim:

AMÂNAREA sau EVITAREA, e acea fuga de stabilirea unor priorităţi clare şi de a consuma energie şi timp în alte direcţii decât cele care să producă schimbări reale, decât cele să le aducă beneficii adevărate.

E ca o fugă de a înfrunta adevărul.

 

Iar ca şi limbaj folosit întâlneşti justificări de genul:

Trebuie să fac asta dar încă nu ştiu când, Nu-i încă momentul, O să mă mai gândesc pentru că acum am altceva de făcut, am alte priorităţi,…. nu e pentru mine, sunt prea bătrân sau prea tânăr pentru asta, nu sunt pregătit, nu sunt suficient de deştept, de frumos, de cunoscător,…nu am suficienţi bani, …

 

  1. A treia manifestare instictuală este – Lupta

 

Aici ca şi comportament predominant întâlnim REZISTENŢA în sensul că oamenii devin sceptici sau resping orice idee, orice oportunitate, orice acţiune nouă pe care e bine să o facă.

 

Iar ca şi limbaj folosit sunt justificări de genul:

Dar de ce trebuie să fac eu? Dar de ce NU altcineva? Nu cred că pot, Nu am timp de aşa ceva,…, nu cred că sunt bărbaţi sau femei potriviţi pentru mine,…NU e posibil pentru mine, sigur e ceva la mijloc, sigur e ceva putred…Nu cred aşa ceva, nu cred că aşa stau lucrurile,…

 

Mie mi-a fost foarte greu să accept că în spatele unor comportamente banale, apoape nevinovate, foarte comune şi foarte des întâlnite, se află o frică mai mare sau mai mică.

 

Ca să înţelegi mai bine acest aspect, poate ar fi util să te întreb de fiecare dată când întâlneşti şi la tine un astfel de comportament,

 

să te întrebi, de ce mă comport aşa, de fapt, de ce îmi este frica în cest moment?

 

ADEVĂRUL este că toţi oamenii avem FRICĂ.

 

Ea nu poate dispărea pur şi simplu pentru că altfel nu am mai putea supravieţui, am lua-o razna şi ne-am pune viaţa mereu în pericol.

 

Aşa că, pe de o parte frica este o protecţie instinctuală, este un aspect benefic şi util pentru supravieţuirea noastră.

 

Însă, pe de altă parte, frica îţi macină încrederea în tine şi îţi dă acea senzaţie că eşti lipsit de puterea de răsturna orice situaţie care nu îţi convine sau care te face să fii stresat.

 

Marea descoperire pe care ai nevoie să o faci este că tot timpul există în interiorul tău o parte din tine care  îşi doreşte ca tu să ai încredere în tine şi care te face să simţi că ai puterea să schimbi orice şi să faci orice.

 

 

Întrebarea este,  pot exista împreună frica şi încrederea în tine?

 

Pot exista împreună trecutul tău şi prezentul tău independent unul de celălalt, fără ca ele să fie în conflict, astfel încât frica să NU-ţi afecteze prezentul şi viitorul?

 

Iar răspunsul este DA!

 

Pentru că tocmai modalitatea prin care reuşeti să te descurci cu fricile este de fapt modalitatea prin care tu îţi poţi dezvolta treptat puterea ta interioară,…

 

…acea putere emoţională care te ajută să-ţi modeleze pas cu pas o nouă personalitate, o personalitate a omului învingător, a omului care are o carieră şi relaţii de succes.

 

 

Mitul încrederii de sine şi cele 4 etape fireşti pentru a depăşi orice frică

 

Hai să vorbim şi despre partea cu încrederea de sine pentru că sunt multe lucruri percepute greşit pentru că s-au format în jurul lor o grămadă de mituri.

 

În urmă cu 3 săptămâni am avut un client la întâlnirile 1-1 care îmi este şi prieten şi care îmi spunea că are probleme cu încrederea în el.

 

Fii mai concret,  i-am spus, poţi să-mi dai un exemplu? DA, uite eu mă pricep să fac bani pentru alţii, să vând pentru alţii, dar când e vorba de mine, NU am încredere în mine că aş putea câştiga bani că aş putea să vând la fel de bine pentru mine

 

Deci tu NU ai încredere în tine că ai putea să vinzi şi să faci bani pentru tine? Şi am început să-l provoc, iar el a început să-mi aducă foarte multe argumente.

 

Apoi i-am spus, păi din ce îmi zici tu îmi dau seama că de fapt tu ai foarte mare încredere în tine că NU poţi să faci bani pentru tine.

 

Deci, din câte observ, tu NU ai probleme cu încrederea în tine. Văd că ai foarte mare încredere în tine că NU ai putea să munceşti pentru tine la fel de bine cum o faci pentru alţii.

 

După cum ai observat şi tu, NU există lipsă de încredere în tine pentru că tot timpul crezi în ceva.

 

Fie că ai încredere în tine că poţi să faci schimbări că poţi să-ţi atingi obiectivele, fie că tu ai foarte mare încredere că NU vei realiza nimic, adică e ca şi cum ai încredere foarte mare în tine că ai să eşuezi, că ai să suferi,…

 

Cu alte cuvinte, tocmai direcţia în care este concentrată această încredere de sine, în a fi siguri că reuşeşti şi în a NU a fi siguri că reuşeşti, face diferenţa de acţiune.

 

Practic direcţia în care îţi concentrezi încrederea în tine este influenţată de atitudinea pe care o ai în faţa fricilor tale.

 

De aceea vreau să-ţi vorbesc azi despre cele 4 etape pe care le-am identificat şi care sunt foarte fireşti atunci când te afli în faţa unei frici şi cum să-ţi schimbi direcţia încrederii în tine.

 

 

Există 4 categorii de oameni care înfruntă fricile şi temerile pe care le simt.

 

Sau altfel spun sunt 4 categorii de atitudini pe care le poţi avea în faţa fricii de eşec, a fricii de a fi respins, de a nu fi iubit sau acceptat,….

 

Prima categorie de oameni sau prima atitudine pe care o poţi avea sunt – „Orfanii”:

 

Le spun aşa pentru că aceşti oameni se simt lipsiţi de protecţie fizică şi emoţională în faţa fricii.

 

Atitudinea lor este aceea de neputinţă, de lipsă de putere.

 

Din acest motiv ei suferă foarte uşor,  se simt abandonaţi de propriu destin şi de ceilalţi, văd peste tot numai probleme, se victimizeaza, sunt supăraţi pe viaţă.

 

Ei au mare încredere în ei că NU sunt în stare să rezolve singuri problemele sau situaţiile în care se află şi din acest motiv depind material şi emoţional foarte mult de oamenii din jur.

 

Aceşti oameni fac multe compromisuri în viaţa lor şi preferă să se plângă sau să laude chiar cu problemele lor, pentru a putea primi un ajutor sau o atenţie din exterior.

 

 Ei reacţioneză mai mult decât acţionează.

 

 

Cea de-a doua categorie de oameni sau doua atitudine în faţa fricii – „Căutătorii”

 

Căutătorii – sunt cei care caută să evite frica cu orice preţ. Le spun căutători pentru că ei caută diverse plăceri sau satisfacţii în altă parte decât să stea în faţa fricii.

 

Caută orice soluţie, orice acţiune care să nu-i pună în faţa propriilor frici.

 

Amână la nesfârşit, se complac în tot soiul de proiecte care nu le aduc un beneficiu pe termen lung, ci doar plăceri de scurtă durată.

 

Au foarte mare încredere în ei că pot evita frica la nesfârşit.

 

Şi au această putere, această capacitate de a fugi din faţa fricii, doar că ea e mai mult o pseudo putere,…

 

…o iluzie care îi face să creadă că vor putea amâna la nesfărşit confruntarea cu fricile lor.

 

 

Cea de-a treia categorie sau treia atitudine în faţa fricii – Războinicii:

 

Se numesc aşa pentru că ei reuşesc să se luptă cu frica lor, sunt cei care acţionează chiar dacă le frică.

 

Iar resursa lor prin care îşi schimbă direcţia încrederii în ei este în a-şi găsi o frică şi mai mare faţă de prima, care să-i mobilizeze, care să-i determine să spună TREBUIE să fac asta.

 

ÎMI e frică dar nu am de ales.

 

Atitudinea razboinicului te ajuta sa treci cu bine peste toate obstacolele vieţii, să lupţi cu tot ce îţi stă în cale şi te impiedică să devii un om de acţiune care îşi atinge obiectivele.

 

Acestă atitudine se activeaza în situaţia în care trebuie să înveţi să îţi aperi teritoriul,…

 

… fie că vorbim de o afacere, de familia ta, de partenerul de cuplu, de propria ta viaţă, atunci când descoperi orice motiv pentru care poţi şi merită să lupţi.

 

Războinicii au foarte mare încredere în ei că pot înfrunta o frică mai mică decât să se întâlnească cu o frică mai mare.

 

Pot înfrunta eşecurile şi dezamăgirile decât să se trezescă în faţa unui eşec sau a unei dezamăgiri şi mai mare.

 

Este acel exemplu celebru care spune:

 

Dacă cineva ţi-ar pune un pistol la tâmplă şi ai fi nevoit să faci ceea ce îţi este frică să faci, ….

 

Adică dacă ai şti că trebuie să te întâlneşti cu o frică mai mare, ai fi în stare să faci faţă unei frici mai mici?

 

Oamenii stau în relaţii mizerabil de toxice doar pentru că le frică de singurătate.

 

Dacă ai făcut asta, NU a fost bine pentru tine, NU a fost bine nici pentru ceilalţi dar ai făcut-o şi ai preferat să suporţi toxicitatea acelei relaţii decât să suporţi singurătatea.

 

Oamenii stau la joburi de 2 bani, care îi face să se simtă umiliţi, sau jigniţi, pentru că decizia unei demisii este blocată de frica de a eşua,…

 

…de a ajunge pentru o perioadă scurtă fără bani, de a-şi pune familiile în pericol şi de asta preferă umilinţa decât siguranţa financiară.

 

Această atitudine de luptător este, într-adevăr, o modalitate prin care tu să începi să acţionezi şi să NU mai fii paralizat de frică sau să NU mai cauţi să o eviţi.

 

Un războinic adevărat este în stare să înfrunte frica de moarte, metaforic vorbind, decât să trăiască cu frica de a vea o viaţă care să NU-l mulţumească.

 

E ceva să ai acestă atitudine, pentru că ea îţi dă abiţie, îţi dă determinare, îţi dă perseverenţă, însă,…

 

ATENŢIE!

 

A rămâne blocat doar în această etapă NU e totul. DE CE?

 

Pentru că atunci când eşti mânat în acţiunile tale de frici, obţii ceea ce îţi doreşti cu foarte mare efort, cu multă pierdere de energie şi cu foarte mult stres.

 

Şi atunci când acţionezi sub stres, NU mai simţi plăcere în ceea ce faci, NU mai ai creativitatea de a găsi noi soluţii, de a avea idei eficiente.

 

Munceşti mult şi realizezi prea puţin şi astfel pot apărea din nou blocaje şi poţi din nou să pici în atitudinea de orfan sau de căutător de iluzii.

 

Aşa că ai nevoie să treci în etapa următoare.

 

 

Cea de-a patra categorie sau patra atitudine în faţa fricii – Magicienii:

 

Magicienii – sunt cei care transformă frica în putere interioară, fel cum un alchimist, tot metaforic vorbind,  transforma pe vremuri plumbul în aur.

 

Iar pentru a face asta, ei îşi acceptă existenţa fricii, li se pare absolut firească şi prin asta reuşesc să transforme frica în energie, în entuziasm, în nerăbdarea de a trece la acţiune.

 

Lor NU le este frică de frica lor. Ei o folosesc ca pe un combustibil şi nu văd nici o clipă în ea o piedică sau un blocaj.

 

Unii ar spune că cei care reuşesc să transfrome frica în energie şi în putere interioară sunt supra – oameni. Că ei s-ar găsi doar prin legende, că sunt dar nişte eroi din cărţi sau din filme.

 

Nu e vorba de nimic supra omenesc să poţi să depăşeşti barierele mentale şi emoţionale care te menţin în frica acţiune sau care te determină să ai comportamente nedorite sau neproductive.

 

DEZVOLATAREA ETAPEI MAGICIANULUI

 

Magicienii NU văd frica ca fiind un obstacol, ci văd în frică doar o emoţie ca toate celelalte, adică o energie care poate fi transformată în orice.

 

Datorită faptului că ei sunt motivaţi constant de pasiune şi de satisfacţia de final, pentru magicieni frica este echivalentă cu entuziasmul.

 

De fapt, studiile psihologice ne demonstrează faptul că diferenţa între frică şi entuziasm este dată de modul în care creierul nostru interpretează ceea ce se întâmplă.

 

Oricât de mult simţi frica, ea poate deveni un entuziasm în care să spui, ABIA AŞTEPT! SUNT NERĂBDĂTOR să trec la acţiune. Sunt gata! Sunt pregătit

 

… şi atunci sistemul tău nervos va înţelege că eşti pregătit de dans, de rock en roll sau vals. :-)))

 

Acela e momentul când frica se poate transforma în entuziasm, într-o energie cu care te poţi alia şi nu o energie care să te blocheze, care să-ţi fie inamică şi să te facă să vezi totul prin prisma trecutului tău.

 

 

SECRETUL ACCEPTĂRII

 

Secretul este că atunci când accepţi ceva în viaţa ta, acel ceva NU te mai deranjează, NU te mai controlează.

 

La fel stau lucrurile şi cu frica. Atunci când îi accepţi existenţa ei şi o transformi, ea îţi dă energie şi NU îţi ia din energie.

 

Când accepţi faptul că din orice întâmplare ai de învăţat, atunci orice eşec, orice dezamăgire se transformă într-o lecţie şi NU într-o ruşine, suferinţă sau pierdere.

 

Dacă se întâmplă să-ţi pierzi jobul, partenerul, poziţia socială, oameni apropiaţi, lucruri, bani, cum ar fi să ajungi să crezi că, de fapt, aceste lucruri NU sunt pierdute,…

 

atâta timp cât poţi crea în mintea ta orice înţeles vrei tu.

 

Şi acum mă gândesc că dacă NU ar fi existat acel faliment de care ţi-am vorbit anterior, eu azi NU aş mai fi ţinut cursuri, NU aş mai fi lucrat cu oamenii, NU aş fi făcut ceea ce îmi place şi ceea ce mă împlineşte.

 

DA! Am pierdut bani, relaţii şi poziţie socială, dar am câştigat ceva ce este mult mai de preţ pentru mine.

 

Poţi reconstrui totul doar când vezi un beneficiu din orice situaţie.

 

-Când reuşeşti să transformi:

-foamea în ambiţie,

-respingerea în perseverenţă,

-suferinţa în compasiune şi iubire,

-eşecul şi dezamăgirea într-o lecţie,

 

… atunci capeţi ceva mult mai important, atunci începi să urci la un nou nivel de înţelegere.

 

 

O ULTIMĂ IDEE IMPORTANTĂ pe care vreau să ţi-o împărtăşesc este cea care  ţine de ceea ce uniii îi spun  „FITNESS EMOŢIONAL”.

 

Ceea ce exersezi, devii.

 

Emoţia pe care o exersezi cel mai mult, se transformă în atitudine, iar atitudinea în personalitate.

 

Exersezi supărarea, devii un om supărat, exersezi frica , devii un om fricos. Practic a trăi o emoţie este un obicei pe care ţi-l formezi, nimic altceva.

 

Dacă tiparul tău emoţional NU conţine, creativitate, curiozitate, pasiune, iubire de oameni, determinare, ambiţie,…

 

…atunci probabil ai nevoie să exersezi toate aste emoţii pentru ca ele să devină părţi din personalitatea ta, aşa cum oamenii împliniţi material şi sufleteşte au aceste părţi în personalitatea lor.

 

Dacă vrei să îţi schimbi cariera, relaţiile, starea de sănătate, viaţa, atunci trebuie să dai cortina deoparte de pe adevăr.

 

Să vezi ceea ce NU vrei să vezi, să auzi ceea ce Nu vrei să-ţi spui, să simţi ceea ce eviţi să simţi.

 

Asumă-ţi riscuri pentru că doar astfel te vei elibera de tot ceea ce este vechi în interiorul tău şi vei face loc noului.

 

Este riscant să-ţi schimbi serviciu, să intri într-o altă relaţie, este riscant să-ţi urmezi pasiunea, dar mai riscant este să NU ai o viaţă aşa cum ţi-o doreşti. Asta e al naibii de riscant.

 

NU căuta siguranţă, pentru că ea NU o să-ţi aducă nimic nou, caută aventură pentru că,

 

 NU contează CÂT trăieşti, contează CUM trăieşti” (m-a cucerit vorba asta instant atunci când am auzit-o).

 

Dacă îţi trăieşti viaţa mereu după propriul tău curriculuum vitae, vei crede tot timpul că acel C.V. este maximul din tine, că este tot ceea ce poţi să faci.

 

 

LA FINAL

 

Unele guri, atunci când vorbesc despre frica ,  spun că ea este imaginară şi că nu ar fi reală.

 

Eu NU sunt de acord cu asta.

 

Frica este cât se poate de reală şi se „ascunde cu foarte multă dibăcie” în spatele unor comportamente care de multe ori par neutre, fireşti.

 

Cuvintele cheie care te ajută să descoperi o anumită frică sunt,

 

-lipsa de chef, amânarea, evitarea

-lipsa de motivaţie şi senzaţia de lipsă de încredere de sine, non-acţiunea şi decizia de a nu lua nici o decizie

-scepticismul, respingerea noului, neacceptarea altor variante

 

Iar mecanismul prin care îţi poţi descoperi fricile din spatele comportamentelor tale se rezumă la o întrebare foarte simplă.

 

„DE CE ÎMI ESTE FRICĂ ÎN ACEST MOMENT?” .

 

Cu drag şi cu motivaţia de a te face să-ţi înfrunţi fricile,

Ciprian

 

PS: Aş fi curios să îmi spui care crezi că este cea mai mare frica a ta şi în ce etapă consideri că te afli în faţa ei, cea de „orfan”, „căutător”, războinic” sau „magician”? (Aşa cum ţi le-am descris până acum)

 

Sunt aici, într-o mână am o sabie şi într-una o baghetă magică. Tu de care ai nevoie acum? :-))  

Povesteşte-mi despre tine, chiar dacă ţi-e frică! 😉

 

Ce părere ai despre acest articol ?

Comentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

De ce sa te inscrii pentru pachet?


bifa Înveţi cum să-ţi pui rapid ordine in minte ca să îţi pui ordine în viaţă

bifa Înveţi cea mai eficientă tehnică de amplificare a încrederii în tine

bifa Afli cum să scapi de negativitate şi amintiri neplăcute

bifa Afli cum să amplifici o emoţie plăcută sau productivă

Ultimele articole